مهندسی اپتیک و لیزر
برش لیزر از زیر شاخه های کدام رشته است؟ پاسخ در ادامه…..
مهندسی اپتیک و لیزر از علوم مهندسی علم مطالعه خاصیت های نور را می نامند.
لیزر
لیزر از پرتوهایی است که در صنعت، پزشکی، هنر و … به خوبی به کار گرفته میشود و بر اثر تقویت نور گسیل شده القایی به دست میآید.
دانش اپتیک و لیزر
دانش اپتیک و لیزر پیشرفتهای فراوانی در دهههای اخیر داشتهاست. با توجه به آینده درخشان و کاربردهای روزافزون آن مثل برش لیزر و حکاکی و …، تربیت کادر متخصص که آشنا به زیر بناهای نظری و مسلط به مبانی عملی باشند، لازم به نظر میرسد. دوره کارشناسی مهندسی اپتیک و لیزر به منظور آموزش مبانی علمی اپتیک و کاربرد آن در تجهیزات اپتیکی، اپتوالکترونیکی و لیزری مثل برش لیزر و.. تدوین شدهاست. در فناوری پیشرفته و به ویژه در صنایع دفاعی، تولید، انتشار و به کارگیری نور، آشکارسازی آن در نواحی مختلف بینایی و برهمکنش نور با ماده مسائل مهم به شمار میآیند. در این راستا به متخصصینی که بتوانند همکاری لازم را در طراحی و محاسبات ساخت و نگهداری تجهیزات اپتیکی، اپتو الکترونیکی و لیزری به عهده گیرند، به شدت احساس میشود.
نقش و توانایی مهندس اپتیک و لیزر دانش آموختگان این دوره قادرند کادر متخصص مورد نیاز در زمینههای زیر را تأمین کنند: ۱-همکاری در طراحی تجهیزات اپتیکی، برش لیزر ی و اپتو الکترونیکی ۲-تنظیم و اجرای برنامههای تعمیر و نگهداری دستگاههای اپتیکی و لیزری ۳-نظارت بر انجام سرویسهای لازم شامل عیبیابی، بازرسی فنی، پیاده و سوار کردن و تنظیم تجهیزات اپتیکی و لیزری ۴-شناخت راهاندازی و به کار گیری سیستمهای دارای تجهیزات اپتیکی، اپتو الکترونیکی و لیزری. ۵-پذیرش مسئولیتهای فنی در صنایع اپتیکی و لیزری ۶-توانایی لازم جهت کنترل کیفیت به روش اپتیکی و لیزری ۷-راهاندازی و انجام آزمایشهای بیناب سنجی لیزری ۸-همکاری در پروژههای تحقیقاتی در زمینه فوق ۹-توانایی انجام آشکارسازی نور در نواحی مختلف بیناب به ویژه در ناحیه مادون قرمز ۱۰-کسب مهارتهای لازم در زمینه نشاندن لایههای اپتیکی در خلأ و ساخت پالایندههای پرتو شکافها و … و در صنایع اپتیک و لیزر و مراکز تحقیقاتی و مراکز به کار گیرنده تجهیزات اپتیکی، لیزری و اپتو الکترونیکی و … به کار اشتغال یابند.
اطلاعات دانشگاهی
اطلاعات دانشگاهی رشته مهندسی اپتیک رشته مهندسی اپتیک ولیزر با توجه به رشد روزافزون سیستمهای اپتیکی وبرش لیزر ی وهمچنین کاربردهای وسیع آن در علوم تحقیقاتی، پژوهشی، صنعتی، دفاعی، پزشکی و… ونیاز کشور ایران به مهندسین تحصیل کرده و متخصیص در رشته مهندسی اپتیک ولیزر، این رشته برای اولین بار در ایران در مقاطع کارشناسی وکارشناسی ارشد دردانشگاه صنعتی مالک اشتر اصفهان (شاهین شهر) بوجود آمد.
فرم درسی این رشته در سال ۱۳۷۸ توسط کارشناسان وهیئت علمی دانشگاه صنعتی مالک اشتر تهیه، تنظیم و تصویب شدو در سال ۱۳۷۹ در وزارت علوم تحقیقات و فناوری به تصویب رسید. در این فرم به صورت رسمی از سال ۱۳۸۰ از طریق آزمون سراسری جذب دانشجو در این رشته آغاز شد. رشته مهندسی اپتیک ولیزر در ۳ گرایش ۱- اپتیک ۲- لیزر ۳- اپتوالکترونیک اررائه میشود که در هر گرایش دانشجویان بنا بر علاقه خود، آموزشهای لازم را به صورت تئوری وآزمایشگاهی فرا میگیرند.
فارغ التحصیلان این رشته میتوانند برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد از طریق کنکور کارشناسی ارشد در کارشناسی ارشد پژوهش محور مهندسی الکترواپتیک که در دانشگاه صنعتی مالک اشتر برگزار میگردد شرکت کنند.
دوره کارشناسی ارشد مهندسی الکترواپتیک در سه گرایش اپتو الکترونیک، اپتیک و لیزر، با هدف آموزش مبانی علمی و کاربردی ابزارآلات اپتیکی، اپتوالکترونیکی و لیزری تدوین شده است. هدف این دوره تربیت متخصصانی است که توانائی انجام تحقیقات مستقل در صنعت و مراکز تحقیقاتی کشور را کسب نموده و قادر باشند با پیشرفت فناوری، صنعت داخلی را نیز بروز نگهدارند.
نظرات
نظری ثبت نشده است.